Tips
Denne retten kan også lages i en stekepanne med høye kanter, men da bør grønnsakene være kokt litt på forhånd. Stekes i så fall forsiktig på middels varme med litt olje i pannen. Den er ferdig når retten har «satt seg».
Små, ovnsbakte poteter blir man aldri lei, og de passer til alt. Her har vi bakt dem i selskap med hvitløk, timian og sitron, som dufter herlig og gir potetene ekstra god smak. Server som tilbehør til alle slags retter av kjøtt – hele året.
Fremgangsmåte
Varmende høstmat hvor du kan bruke alle de gode, norske rotgrønnsakene. Et godt alternativ til potetgratengen og passer til det aller meste, men kanskje aller best til lam.
Denne retten kan også lages i en stekepanne med høye kanter, men da bør grønnsakene være kokt litt på forhånd. Stekes i så fall forsiktig på middels varme med litt olje i pannen. Den er ferdig når retten har «satt seg».
Vask potetene og del dem i båter. Legg dem i en bolle med olje, salt, pepper og timian.
Legg deretter potetbåtene på et bakebrett med bakepapir.
Bak potetbåtene i 20-30 minutter til de blåser seg litt opp og er gylne.
Bruk gjerne forskjellig krydder for variasjon. Hvis du f.eks. tilsetter garam masala og karri gir det en indisk vri på potetene.
Potetmoser, stapper og andre moser kan man nesten lage av hva som helst. Her har vi laget en potetmos med sellerirot og jordskokk.
Kok grønnsakbitene møre i vann. Hell av kokevannet, men ta vare på det.
Mos grønnsakene sammen med margarin.
Smak til med revet muskat, salt og pepper.
Del sjampinjongen i skiver og stek dem i olje sammen med jordskokkskivene.
Server mosen med stekt sjampinjong og jordskokkskiver og et dryss med hakket kruspersille på toppen.
Denne potetmosen byr på en ny og spennende vri på den vanlige potetmosen ved at potetskrellet blir sprøstekt sammen med løk og blandet inn i stappen til slutt. Rett og slett veldig originalt, samtidig som potetmosen er lett å lage.
Når potetene er ferdig, siler du fra vannet og moser dem grovt med melk og margarin. Smak til med salt og pepper, og bland i det sprøstekte skrellet og sjalottløken rett før du serverer.